SharePoint
PeopleWare is Authorized Education Partner van Microsoft

PeopleWare is Authorized Education Partner van Microsoft

Schiphol-Rijk, september 2016. PeopleWare is onlangs benoemd tot Authorized Education Partner door Microsoft. Dit betekent dat PeopleWare nu aan gevalideerde educatieve organisaties Microsoft licenties kan leveren tegen sterk gereduceerde academische prijzen. Om deze partner status te verkrijgen heeft PeopleWare aangetoond kennis van de markt en de daar aan gerelateerde Microsoftproducten te bezitten. Daarnaast kan PeopleWare, dankzij deze status, nu Microsoft Office 365 licenties leveren aan organisaties met een educatief/cultureel karakter. 

AEP Status Peopleware bij Microsoft.jpg

IT Service provider voor educatieve/culture organisaties

"Dit partnerschap completeert het aanbod van PeopleWare als IT Serviceprovider dat zij aan educatieve/culturele organisaties levert. Van (cloud)werkplekbeheer tot licenties en van outsourcing tot en met infrastructuurprojecten verzorgen we binnen onze organisatie tegen gunstige tarieven.  De status toont aan dat PeopleWare in staat is educatieve en culturele instellingen op hoog niveau te adviseren en klanten weten dat zij te maken hebben met een in onderwijs gespecialiseerde IT-partner. ", aldus Mark van Liempt, directeur van PeopleWare. " We hopen de successen van onze academische klanten te versnellen door hen als IT-partner te adviseren."

Academische IT-specialisten

"Door het verkrijgen van een Authorized Education Partner status, laten partners zien getraind te zijn en de expertise te hebben voor het leveren van scherp geprijsde Microsoft academische producten op de educatieve markt", zegt Anthony Salcito, vice-president Education voor Microsoft Worldwide Public Sector. "Dit partnerschap, geeft onze partners de erkenning van hun vakkennis en onze academische klanten het vertrouwen dat ze kopen van academische IT-specialisten."

Voor meer informatie over de nieuwe certificering van PeopleWare kunt u contact opnemen met onze accountmanagers op 088 - 006 34 26 of info@peopleware.nl​


Aveco de Bondt besteedt ICT uit aan PeopleWare

Aveco de Bondt besteedt ICT uit aan PeopleWare

Ingenieursbedrijf Aveco de Bondt besteedt sinds september  het beheer van haar ICT-omgeving uit aan PeopleWare. De vijfjarige overeenkomst omvat het beheer van de gehele ICT-infrastructuur, werkplekondersteuning en ICT-servicedesk. Het gaat om circa driehonderd werkplekken die zijn verspreid over locaties in Holten, Breda, Eindhoven en Amersfoort. PeopleWare was daarnaast verantwoordelijk voor het ontwerpen en herinrichten van de gehele ICT-infrastructuur. 

Het ingenieursbedrijf koos er toen voor om over te stappen op een virtuele werkplek-oplossing op basis van Citrix-technologie. Medewerkers zijn verspreid over verschillende locaties en werken in toenemende mate op locatie of vanuit huis. Er was daa
rom behoefte aan een oplossing die de beschikbaarheid van de circa honderdtachtig applicaties kon garanderen. Daarnaast bood deze oplossing kansen om op de lange termijn kosten te besparen op hard- en software. 

“Voor ons is het belangrijk dat er gezamenlijk verantwoordelijkheid wordt gedragen voor onze ICT-omgeving. ICT is teamwork, een goede samenwerking en duidelijke communicatie zijn hierbij cruciaal. In PeopleWare hebben wij een partner
gevonden die ons kan voorzien van de juiste oplossingen en met wie ook de samenwerking erg soepel verloopt.” Aldus Janneke Elbert, ICT-manager bij Aveco.

ict beheer uitbesteden.jpg

Teva Benelux besteedt IT-beheer uit aan PeopleWare

Teva Benelux besteedt IT-beheer uit aan PeopleWare

Teva Benelux, dat onderdeel is van het internationale Teva Pharmaceuticals, heeft sinds mei vorig jaar haar ICT-servicedesk en eerstelijns helpdesk uitbesteed aan IT Service Provider PeopleWare. Initieel was er sprake van een eenjarige overeenkomst, dit contract is sinds april dit jaar verlengd voor onbepaalde tijd. Het gaat hierbij om het werkplekbeheer en on-site ondersteuning voor circa 1500 werkplekken die zijn verspreid over Haarlem, Amsterdam en Wilrijk (België).

Het doel van de samenwerking is met name het verhogen van de kwaliteit van de ICT-dienstverlening en het verhogen van de tevredenheid van de gebruikersorganisatie binnen Teva. Hierbij staat vooral de herinrichting van de servicedesk, deze is namelijk meertalig (Nederlands, Engels en Frans) geworden, en de bijbehorende ITIL-processen centraal. 

Teva Pharmachemie benelux.png
   Foto met dank aan Teva Pharma​ceutical Industries LTD. 

Samen werken aan een betere arbeidsmarkt

Samen werken aan een betere arbeidsmarkt

Wij geloven dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) meer is dan een verzameling van richtlijnen voor organisaties. Wij zien MVO als een visie op ondernemerschap, een manier om als organisatie iets terug te geven aan de maatschappij. Een belangrijk onderdeel van ons MVO-beleid is de zorg voor mensen en het vergroten van hun welzijn. Hierbij vinden wij het met name belangrijk om passend werk te vinden voor mensen die het lastig hebben op de arbeidsmarkt. In het kader hiervan is Matthijs Woertman bij ons gestart als ICT helpdesk medewerker.​

Matthijs is lid van het jongerenpanel van het programma Zorg én Perspectief en vertelt tegen welke problemen je aanloopt als je een Wajong-uitkering hebt (gehad) en waarom jongeren met een chronische aandoening aangenomen zouden moeten worden.​
 ​​

Het programma Zorg én Perspectief van vermogensfonds NutsOhra wil de verschillen tussen jongeren met een chronische aandoening en leeftijdsgenoten verkleinen. Zorg én Perspectief richt zich op vijf thema’s; sport, school, werk, zorg en kracht. ​​Bekijk hieronder de verhalen van anderen uit het jongeren panel. 

​​​
PeopleWare en Microsoft intensiveren samenwerking met Premier Support Contract

PeopleWare en Microsoft intensiveren samenwerking met Premier Support Contract

PeopleWare heeft voor 2016 het ‘Microsoft Premier Support Partner Contract’ afgesloten. Het Premier Support Contract biedt partners end-to-end ondersteuning voor Microsoft Azure, Office 365 en aanvullende producten. PeopleWare tracht hiermee de kwaliteit en efficiëntie van haar dienstverlening verder te verhogen en de implementatie- en beheerkosten te verlagen. 

Het Premier Support Contract biedt PeopleWare de mogelijkheid om te profiteren van aanvullend remote en on-site support vanuit Microsoft, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365
dagen per jaar. Daarnaast krijgen business critical issues voorrang in het oplosproces, hierdoor kan de responstijd beperkt worden tot minder dan een uur. PeopleWare heeft tevens toegang tot additionele ondersteuning in de vorm van consultancy, workshops, assessments en de kennisdatabase.  

“PeopleWare is gespecialiseerd in het implementeren en beheren van hybride Cloud omgevingen gebaseerd op Microsoft-technologie. Wij zien dat organisaties hiervoor steeds vaker gebruik maken van oplossingen als Microsoft Azure en Office 365​. Het Premier Support Contract stelt ons in staat om onze klanten end-to-end support te leveren,  de kwaliteit van het beheer op de online producten van Microsoft te verhogen en hiervoor een single-point-of-contact te hanteren." Aldus directeur Mark van Liempt.

Samenwerking PeopleWare en Microsoft.jpg

PeopleWare benoemd tot Cloud OS Network Partner!

PeopleWare benoemd tot Cloud OS Network Partner!

Peo​pleWare is door Microsoft benoemd tot Cloud OS Network Partner. Het Cloud OS Netwerk is een selecte ​groep serviceproviders die nauw samenwerken met Microsoft ​​om hoge kwaliteit hybride cloud-oplossingen te leveren. Serviceproviders binnen het Cloud OS Network zijn samen actief in meer dan negentig markten wereldwijd en bedienen dagelijks meer dan drie miljoen klanten. ​

Microsoft stelt zeer hoge kwaliteitseisen aan haar partners, het COSN partnerprogramma staat daarom wereldwijd hoog aangeschreven. Het netwerk is zo select dat er in Nederland slechts 19 partners zijn aangesteld, wereldwijd zijn dit er ongeveer 250. Het COSN-programma staat volledig in het teken van hybride cloud-oplossingen​, ofwel het optimaal  verbinden van on-premise, private en public cloud omgevingen. Hierbij hebben klanten de keuze om oplossingen zelf te beheren, in het Azure-datacenter te draaien of het beheer onder te brengen in CloudActive, het cloud-platform van PeopleWare. 

“Dankzij het Cloud OS Netwerk kunnen wij onze klanten de flexibiliteit en schaalbaarheid bieden van een Azure-oplossing in combinatie met de persoonlijke aanpak van een lokale cloud-leverancier. Daarnaast biedt het ons meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit bij het implementeren van hybride cloud-oplossingen.” Aldus Mark van Liempt, directeur bij PeopleWare ICT Solutions. 

Microsoft Cloud OS Network Partner.png  
PeopleWare wint aanbesteding ICT-beheerdiensten bij VRK

PeopleWare wint aanbesteding ICT-beheerdiensten bij VRK

PeopleWare ICT Solutions is als beste partij naar voren gekomen bij de Europese aanbesteding van Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) voor het uitbesteden van het ICT-beheer. PeopleWare is hierdoor voor minstens drie jaar de ICT-beheerpartner en infrastructuurbeheerder van VRK. VRK bestaat onder andere uit alle regionale brandweerkorpsen, de GGD, het veiligheidsbureau Kennemerland en ondersteunende dienstverleningsorganisaties.

VRK heeft er voor gekozen om haar ICT niet volledig uit te besteden maar enkel het beheer van haar ICT-infrastructuur en –middelen. VRK heeft met het behoud van haar eigen servicedesk, functionele beheerafdeling en projectorganisatie de regie over de outsourcing binnen haar eigen gelederen gehouden. 

Het beheer wordt met name op afstand uitgevoerd vanaf het Shared IT Center van PeopleWare in Badhoevedorp. Er is hierbij sprake van een ‘Activity Based Costing model’, ofwel samenwerking op volledige pay-per-use basis. “Dankzij de samenwerking met PeopleWare kunnen wij onze beheerorganisatie kwalitatief op een hoger plan krijgen en de beheerlast verlagen, hierdoor kan onze IT-afdeling zich weer focussen op zaken van strategische aard.” Aldus Priscylla Beentjes, ICT-Manager bij Veiligheidsregio Kennemerland. 

PeopleWare ICT Solutions houdt zich naast ICT outsourcing onder andere bezig met infrastructuurprojecten, SharePoint ontwikkeling, detachering en cloud-oplossingen. Eerder deze week trad  PeopleWare nog toe tot het zeer selecte Microsoft Cloud OS Network. Naast de vraag naar oplossingen op het CloudActive platform ziet PeopleWare de vraag naar flexibele outsourcing-oplossingen ook sterk stijgen. 

veiligheidsregio kennmerland.png
PeopleWare verhuisd naar nieuw pand Schiphol-Rijk

PeopleWare verhuisd naar nieuw pand Schiphol-Rijk

Op 24 oktober was het eindelijk zo ver! Met de gehele organisatie zijn wij naar ons nieuwe pand verhuisd aan de Beechavenue te Schiphol-Rijk. Het succes van afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat wij dermate hard gegroeid zijn dat er in onze huidige panden een tekort aan ruimte is ontstaan.

Daarnaast hebben wij gemerkt dat er in toenemende mate vraag is naar een geïntegreerd aanbod aan cloud- en infrastructuurdiensten. Door verschillende divisies samen te brengen in hetzelfde pand kunnen wij onze diensten nog beter op elkaar en op de behoeften van onze klanten afstemmen.  Na bijna tien jaar was het dan ook tijd om zowel ons hoofdkantoor in Leiden als ons kantoor in het Skyline Plaza in Badhoevedorp te verlaten. 

Komt u een kijkje nemen?

Bent u benieuwd naar ons nieuwe pand? Dan nodigen u wij graag uit voor de officiële opening in januari 2016. Hierover zal u binnenkort meer informatie ontvangen. Is januari te ver weg? Dan nodigen wij u graag uit voor een kopje koffie en een rondleiding! 

U vindt ons vanaf nu op:
Beechavenue 126
1119 PR, Schiphol  Rijk
088 - 006 34 00

Beechavenue.png 

PeopleWare introduceert Stretched Datacenter

PeopleWare introduceert Stretched Datacenter

Cloud​​- en outsourcing specialist PeopleWare ICT Solutions lanceert in september 2015 haar Stretched Datacenter Concept. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Alticom Datacenters. Het Stretched Datacenter Concept, is vrijwel uniek onder cloud serviceproviders in Nederland en helpt PeopleWare de continuïteit en performance van haar cloud-oplossingen te waarborgen. Klanten van PeopleWare kunnen naast bestaande fail-over e​​n back-up faciliteiten ook volledig gespiegelde  active – active diensten afnemen. Wat resulteert in een bijzonder hoge beschikbaarheid.
​​
De datacenters van Alticom zijn gehuisvest in 24 mediatorens die zijn verspreid door Nederland. Tot op heden maakte PeopleWare gebruik van twee datacenter locaties; een privéverdieping in IJsselstein en een disaster-recovery omgeving in Alphen aan den Rijn. Per september komt hier verandering in en neemt PeopleWare een tweede privéverdieping in gebruik in de mediatoren in Hilversum. Een glasvezelkabel van tien gigabit verbindt de locaties zowel met elkaar als met het hoofdkantoor van PeopleWare in Amsterdam. Beide locaties zijn identiek. Wanneer een van de twee locaties uitvalt, neemt de andere locatie het automatisch over. 

PeopleWare en Alticom werken al een aantal jaren nauw samen, met de uitvoering van dit project is de samenwerking geïntensiveerd. PeopleWare wist zich onlangs MVO prestatieladder 3 te certificeren, mede doordat de Alticom datacenters gekoeld worden door koude lucht van buiten en voor 100% werken op groene stroom. Daarnaast kan Alticom voldoen aan de vraag van flexibiliteit, hoge beschikbaarheid en de mogelijkheid tot het eenvoudig en snel verkrijgen van private datacenter-ruimtes. Mede door de samenwerking met Alticom wist PeopleWare het ISO 27001 certificaat in het kader van informatie beveiliging te bemachtigen. 

Klanten van Alticom profiteren van de intensieve samenwerking met PeopleWare​ doordat zij één loket hebben voor de totale ICT-ontzorging. Zo is bijvoorbeeld de uitbreiding van een volledige private cloud naar een hybride omgeving eenvoudig te organiseren.​