SharePoint

 ‭(Verborgen)‬ Berichten

Machtigingen beherenMachtigingen beheren

Titel

Hoofdtekst

Gepubliceerd

Overzichtsafbeelding

Uitgelicht

Aantal keer gelezen

Aantal Leuk

Bijlagen

Gemaakt om door
Laatst gewijzigd op door

 Bericht

HP Discover

HP Discover 2014 Recap: SDN, Haven OnDemand, Sprout en meer.

HP Discover 2014 Recap: SDN, Haven OnDemand, Sprout en meer.

PeopleWare was afgelopen week vertegenwoordigd op het HP Discover evenement in Barcelona. De aanwezigheid was op uitnodiging van HP, gezien het feit dat PeopleWare pas geleden HP CloudAgile Partner is geworden met het eigen cloudplatform CloudActive. Ook waren er meerdere klanten aanwezig van waaruit vragen kwamen die PeopleWare zo direct kon ondersteunen. 

PeopleWare HP CloudAgile Partner.png

Het HP Discover evenement biedt elke bezoeker de ruimte om de nieuwste HP ontwikkelingen op het gebied van datacenters, networking, storage, servers, dekstops laptops en (3D) printers te ervaren. Daarnaast biedt het evenement bezoekers de kans om de bedenkers en techneuten achter de techniek eens goed aan de tand te voelen. 

Op de demo vloer lopen de mensen achter de producten rond en geen vraag is hier te gek. Bij bijna elke stand staat wel een whiteboard die als materiaal dient om discussies tot in detail uit te voeren. Het evenement is niet alleen van ongekende waarde voor elke techneut, maar ook voor het management. Er is namelijk veel aandacht voor de toegevoegde waarde voor de business van deze oplossingen. ​

Binnen HP Discover was er veel aandacht voor het Software Defined gedeelte, een mooie ontwikkeling die veel terrein wint. Er is hierbij gekeken naar de uitwerking hiervan op bestaande omgevingen, op het beheer en de toepasbaarheid ervan. Microsoft beweert al langer dat niet alleen het systeembeheer, maar ook het netwerk- en opslagbeheer steeds meer op applicatieontwikkeling gaat lijken. 

​Waar vroeger een pc of server op een netwerkpoort werd gezet en storage kreeg en de gebruiker vervolgens afhankelijk van de configuratie van de poort zijn gang kon gaan, is bij SDN de toegang geregeld op basis van de applicatie en het bijbehorende verkeer. Zo gebeurd qua netwerk het firewall principe veel meer plaats op de netwerkpoort in plaats van op de traditionele firewall in het netwerk. Alles is gebaseerd op de OpenFlow standaard​. Een standaard die niet alleen door HP maar ook door Cisico, Citrix en Microsoft, wordt gebruikt. 

Hoewel de techniek nog nieuw is biedt SDN een hoop mogelijkheden​​, dit terwijl deze ontwikkeling nog in volle snelheid is. Dit komt mede doordat het security technisch steeds moelijker wordt om aan te geven waar de security schil op houdt. Vroeger kon men stellen dat alles buiten het datacenter of het kantoor onveilig was, maar met de komst van Desktop-as-a-Service (DAAS) gebruikers en Software-as-a-Service (SAAS) in het datacenter wordt dat steeds moeilijker. De beveiliging komt steeds vaker neer op systeem- of gebruikersbeveiliging waarin SDN een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

SDN Architectuur.png
 
Op HP Discover waren er naast goede inhoudelijke sessies over de inhoud en de werking van bestaande producten ook de nodige introducties van nieuwe oplossingen. HP introduceert namelijk nieuwe server, storage en geconvergeerde systemen producten. Dit moet klanten van HP in staat stellen om activiteiten te transformeren naar een autonoom proces in het hele datacenter om een flexibele “pay as you grow” omgeving mogelijk te maken, uiteraard gecombineerd met het verlagen van kosten en het vergroten van flexibiliteit van het product. 

Nieuwe infrastructuur producten omvatten: HP Integrity Superdome X, HP Integrity NonStop X, 3PAR StoreServ 7440c met Converged Flash Array, HP StoreServ Management Console, HP 3PAR File Persona Software Suite, HP StoreOnce Recovery Manager Central voor VMware, nieuwe versie van HP OneView, HP Helion CloudSystem CS200 -Hyper-Converged StoreVirtual, HP ConvergedSystem 700.
HP Converged Infrastructure.png
 
HP introduceert naast nieuwe hardware ook diensten zoals het nieuwe HP Haven OnDemand, een belangrijke mijlpaal in haar Big Data strategie. HP OnDemand geeft organisaties van elke omvang cloud-gebaseerde toegang tot de belangrijkste componenten van HP's wereldklasse analytics platform.

Haven OnDemand.jpg
Nieuwe client producten voor consumenten en bedrijven omvatten: de werelds dunste en lichtste business-class notebooks, de HP EliteBook Folio 1020 Special Edition en de HP EliteBook Folio 1020 Standard Edition. Daarnaast kondigde HP de tweede generatie EliteBook lijn aan, met inbegrip van de HP EliteBook 1040, de HP EliteBook Revolve 810, de HP EliteBook 800-serie en de HP EliteBook 700 Series.

Sprout.jpg
 
Op HP Discover was ook veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen die nog niet direct op de markt zijn maar wel een heel duidelijk beeld geven over de toekomst. Neem bijvoorbeeld de Sprout. Sprout is een innovatieve desktopoplossing die kan scannen in 3D en werkt met een touchmat die eveneens als scanner fungeert. Deze touchmat werkt inventief samen met het touchscherm waardoor de bediening van Windows 8.1 heel vernieuwend werkt. Dit product is dan ook nu al door meerdere bekende recensenten als de vernieuwing van 2015 benoemd. Hieronder ziet u wat u van Sprout kunt verwachten. 

 

 

Wilt u zelf het HP Discover 2014 Barcelona evnement herbeleven? Dat kan via de ondemand streams.   

Heeft u vragen over hoe deze ontwikkelingen ook voor uw organisatie van toegevoegde waarde kunnen zijn of hoe deze voor u in de toekomst toegepast kunnen worden? Neem dan contact op met Mark van Liempt of bel naar 071 – 579 70 10.

​Door: Sebastiaan Bouwman​ - Technical Consultant Citrix & Microsoft

 Contact

"Heeft u vragen of wil u graag een afspraak maken? Laat dan een berichtje achter. Binnen 24 uur kom ik bij u terug."
Mark van Liempt
Mark van Liempt
Directeur
PeopleWare

Voornaam *
Achternaam *
Bedrijf *
E-mail *
Telefoon *
Bericht *